زندگی یا طلاق" کدومو انتخاب کنم؟
ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 25 ساله )
من حدودا با عقد یه ۵ سالی که ازدواج کردم سه سال اول شوهرم تقریبا به جز قلیون که من گیر میدادم کار خاصی نمیکرد و به حرفم بود ولی خب من چون تجربه نداشتم زیاد قهر میکردم تا اینکه یه دعوا شدید شد و شوهرم بیرونم کردو گف طلاق سه ماه خونه بابام بودم تا با التماس و زاری برگشتم پیشش اومدم خیلی تغییر کرده بود و میگفت انگیزه ندارم همینجوری زندگی میکنم و این حرفها من خیلی تو این یه سال صبوری کردم هرکاری خواست میکرد خونمون اجاره داد خرجی نمیداد همش با دوستاش پی عرق خوری بودو خیلی با حرفاش تحقیر و توهین میکرد تا اینکه فهمیدم با کسیه و بازم هنوزم به روش نیووردم حتی سه ماه از خونه رفت و برا خودش اجاره کردو بعد دوباره بهم پیام داد که میخام برگردم شاید به خاطر فشار مالی که روش اومده بوده برگشت نمیدونم الان حدودا یه سالی هست دیگه باهم زندگی میکنیم ولی بازم عرقمیخوره و من اعتراض کردم شد هفته ای یه بار الانم مثلا یه مدت خوبه رفتارش اگه من کوچکترین مخالفتی کنم باهاش اونه که قهر میکنه و جاشو جدا میکنه ولی کلا میگه من مجبوری دارم زندگی میکنم
به نظرتون این زندگی فایده ای داره احساس میکنم الکی اینقد تلاش کردم به خاطرش
مشاور (احسان فدایی)
خوشحالیم که در خدمت شما هستیم. ای کاش از ابتدا و قبل از اینکه کار به اینجا برسد برای مشاوره اقدام می کردید. متاسفانه تعارضات زیادی را در رابطه با همسرتان تحمل نموده اید که شاید اگر زودتر از این با ما یا با هر مشاوری مرتبط می شدید کار به اینجا نمی کشید. همانطور که می دانید برای رسیدن به یک نقطه صحیح در تصمیم گیری مخصوصا در مورد اختلافات خانوادگی نیاز است تا جزییات و علل و رفتارها و واکنش ها و برخورد اطرافیان و... دانسته شود. وضعیت خانواده شما واقعیت تلخى است که درمان آن دشوار نیست و رسیدن به هدف مطلوب حاصل شدنى است.
خواهر محترم!
به خاطر داشته باشید بدون از میان برداشتن علل تنیدگی و فقط با ابراز احساسات و ... ، به هیچ وجه مشکل شما و شوهرتان برطرف نمیگردد؛ لذا با اهرم احساسات به استقبال این مسأله نرفته و سعی کنید با شرایط همسرتان برخوردی معقولانه داشته و او را درک نمایید؛ زیرا به نظر میرسد هرگونه اعتراض شما نسبت به وی و شرایطی که او در آن به سر میبرد نه تنها کمکی به بهبود اوضاع نخواهد کرد؛ بلکه خدای ناکرده ممکن است باعث ناسازگاری شما و همسرتان گشته عوارض فردی، اجتماعی و خانوادگی متعدّدی را برای شما، همسرتان و حتّی اطرافیان شما( مثل بیماری روانی، بی-حوصلگی و عدم نشاط, انزوا و خود کم¬بینی, پرخاشگری, بدخلقی و بیماری¬های جسمانی همچون حملات عصبی– بیماری قلبی- پیری زودرس و ناتوانی – گواتر و ...) به دنبال آورد و یا خدای ناکرده موضوع کتک زدن ایشان تکرار شود. نکته دیگر این که مساله اختلافات خانوادگى با کیفیت و درجات متفاوت در بسیارى از خانواده ها وجود دارد. به عبارت دیگر حتى با بکارگیرى بهترین شیوه ها هم نمى توان انتظار داشت که ظرف چند روز یا چند هفته به نتیجه رسید. بلکه چه بسا حداقل یکسال زمان لازم باشد تا تدریجا با اجراى دقیق برنامههاى ارائه شده بتوان مشکل را حل نموده و یا به حداقل ممکن رساند. پس باید صبور باشید و محکم پای حل مشکلات اخلاقی همسرتان بایستید.
اما در کنار توجه به توضیحات بالا، دقت در موارد زیر و عمل به آنها در مواجهه با این مسأله کمک بزرگی به شما می کند:
1- درباره این مسأْله بهتر است از خود حساسیت افراطی نشان ندهید. با مسائلی که پیش می آید برخورد معقول و منطقی داشته باشید و با اهرم احساسات به استقبال مسائل نروید.
2- شما باید با مهارت ها و توانایی هایی که دارید قلب شوهرتان را به خود معطوف کنید تا در جای دیگری سیر نکند. علاوه بر این باید سعی کنید با دوستانی بیشتر ارتباط برقرار کند و معاشرت داشته باشد که اهل اینگونه مسائل نباشند.
3- تا آنجا که می توانید از تکیه بر امور حدسی و ظنی خودداری کنید.
4- طرز برخورد شما با همسرتان رفتار همدلانه باشد، به گونه ای با وی برخورد نمایید که وی را عین خود دانسته و خود را با ایشان همراه و هم مقصد ببینید، تا وی نیز به این نقطه برسد که شما او را درک کردهاید و یا در صدد درک فهم و شعور او هستید.
5- به همسرتان به چشم یک دوست و شریک واقعی زندگی بنگرید. همچنان که سعی دارید دوستتان به سبب نوع رفتار و گفتارتان نرنجد و همیشه از شما راضی باشد، سعی کنید در برخورد با همسر نیز رفتارتان اینگونه باشد.
6- او را از خود راضی نگه دارید.
7- به اموری که مربوط به همسرتان می باشد به چشم احترام بنگرید. همانگونه که به امور وابسته به خودتان می نگرید، همان نگرش را هم نسبت به امور وابسته به همسرتان داشته باشید.
8- اشکالی ندارد مدتی در مورد عرق خوردن او حساسیت نشان ندهید ولی روی خوش هم نشان ندهید تا همسرتان کم کم خودش متوجه اشتباهش شود و اگر متوجه نشد باز هم می توانید از طرق صحیح وارد شوید.
9- سعی کنید در فضایی صمیمانه گذشته و تغییر کردن همسرتان را با اهرم احساسات به او یادآور شوید.
در ادامه در خصوص عرق و مشروب خواری همسرتان نیز راهکارهایی را تقدیم می نماییم:
در این مورد چند راهکار را عرض می نماییم:
1. در زمان هایی با ایشان وارد بحث و گفتگو درباره شراب خواری بشوید که سر حال باشد و به حرف های شما دل میدهد.
2. اول خوبیهایی که دارد بگویید و بعد بگویید چقدر خوب بود که شراب خواری را ترک میکردی و اگر این عمل بد در تو نبود مرد بسیار خوب و ارزشمندی بودی همانی میشدی که من آرزویش را داشتم.
3. از آنجایی که یکی از دلایل مصرف این مواد، جنبه تفریحی و سرگرمی آن است سعی کنید برای اوقات فراغت او و خودتان، تفریحات سالم داشته باشید، مثل رفتن به پارک، سینما و گردش در ایام تعطیل و دید و بازدید از اقوام و مانند آن تا به این طریق جانشین مناسبی برای مقابله با این تفریح ناسالم برای او به وجود آورید.
4. اگر در بین اقوام و خانواده او مثل پدر، برادر بزرگتر، عمو، دایی و مانند آن و یا در بین دوستان نزدیکش کسی که بتوان به او اعتماد کرد و از او خواست که با همسرتان صحبت کند، وجود داشت، می توانید از او بخواهید تا با ایجاد رفاقت و دوستی، با همسرتان و آگاه کردن او به مضرات این کار، به طور غیر مستقیم او را از این عمل حرام باز دارد. به شرطی که این کار تأثیر مثبت داشته باشد و برای روابط شما و همسرتان هم مشکلی ایجاد نکند.
5. نوشیدنی های مجاز دیگر را به او پیشنهاد بدهید و بگویید این همه نوشیدنی حلال چرا سراغ حرام میروی؟
6. عدهای می گویند که نوشیدن شراب باعث فعال شدن کلیه و یا شادابی پوست و امثالهم میگردد و حال آنکه واقعیت چیز دیگری است یعنی نه تنها چنین نیست بلکه سبب تحلیل رفتن ارگانیزم بدن شده و بعضاً موجب هلاکت میگردد. اگر همسرتان چنین تفکراتی دارد آن را تغییر دهید. در پایان توصیه می کنیم با توجه به حساسیت اصل موضوع (زندگی مشترک) و موضوعات دیگر لازم است به همراه همسرتان از خدمات مشاوره حضوری استفاده نمایید تا نتیجه بهتر و دقیقتری بگیرید. علتهای مختلفی میتواند وجود داشته باشد، باید بررسی کرد، با همسرتان نیز گفتگو کرد، تا به نتیجه مطلوب رسید چون موضوع خیلی مهم و سرنوشت ساز است لذا تصمیم گیری سریع و بدون بررسی همه جانبه، کار عاقلانه و درستی نیست؛ اما از نظر ما زندگی شما در هر صورت قابل اصلاح است و فقط نیاز به صبر و تحمل دارد.
موفق باشید.
بیشتر بخوانید:
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}